14 Nisan 2009 Salı

TOKİ ihalesi ve HABERTÜRK'ün görüşü

TOKİ'nin Ataköy arazisini ikinci kez açık artırma usülü satışa çıkarması yeni bir tartışma başlattı. DATİ tarafından 2005 yılında 33 yıllığına kiralanan arazinin ihalesi 4 Eylül'de yapılacak.

Bir haftadır konuyu gündemine taşıyan Gazeteport, TOKİ'nin bu araziyi değerinin altında satacağı uyarısında bulundu ve ihaleye sözleşmesi bulunan DATİ hariç hiçbir firmanın giremeyeceğini savundu.

Son derece önemsediğimiz tartışma, dün HABERTÜRK Televizyonu'nda da masaya yatırıldı. Programa konuk olan Gazeteport yazarı Yavuz Semerci görüşlerini ekranda da dile getirdi ve yine aynı programa katılan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar da Semerci'nin eleştirilerine hak verdi.

Programda konuşulanları HABERTURK.COM'da okudunuz.

HABERTÜRK Ekonomi Koordinatörü Güntay Şimşek ise "Ataköy'ün DATİ'ye kiralanması iptal edilmeli" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Tartışma çerçevesinde yazarımız Güntay Şimşek'in farklı bakışı da yine HABERTURK.COM'da yayınlandı.

Peki HABERTÜRK'ün bu konudaki görüşü ne?

Hemen belirtelim ki HABERTÜRK, farklı görüşlerin özgürce yayınlandığı bir platform olma yönündeki yayın çizgisini bugünden sonra da
sürdürecektir. HABERTÜRK'te her görüş kendisini özgür bir şekilde ifade edebilir. Görüş sahiplerinin savundukları düşünceler HABERTÜRK'ün yayın çizgisini değil yazıyı yazanların kendilerini bağlar.

Güntay Şimşek, Yavuz Semerci'nin eleştirilerine elbette kendi köşesinde yanıt verme hakkına sahiptir. Ancak bu arada belirtelim ki; HABERTÜRK'ün yayın çizgisi hukuka saygıdan, hukukla korunmuş hakların geriye yönelik idari tasarruflarla geri alınamayacağından, sözleşme özgürlüğünden ve sözleşmelere bağlılıktan yanadır.

HABERTÜRK özgür piyasaya inanır ve özgür piyasanın temeli de hukukça tanınmış hakların idari tasarruflarla ihlal edilemeyeceği bir hukuk düzenini gerektirir. Bu tartışma vesilesiyle, HABERTÜRK'ün kurumsal yayın görüşünün bu doğrultuda olduğunu hatırlatmakta fayda gördüm.


Bu arada, Yavuz Semerci'nin HABERTURK.COM editörlerine de haklı bir sitemi oldu. Görüşlerini aktarırken "Gazeteport yazarı" sıfatına yer verilmediği, 'Gazeteci' Yavuz Semerci yazıldığı için. Elbette kişinin birden fazla kariyeri varsa bunlardan hangisini kullanmak istediği konusunda ilgili kişinin kendi tercihi esas alınmalıdır. Yavuz Semerci'nin söz konusu görüşlerini Gazeteport'ta dile getirmiş olması göz önüne alındığında 'Gazeteport yazarı' sıfatının kullanılması daha doğru olacaktır.

Ekonomi servisimiz, Yavuz Semerci'nin ağabey tavsiyesini almıştır, değerli görüşlerini aktarırken hiçbir art niyet taşımadan kullandığı 'gazeteci' sıfatı yerine bundan böyle 'Gazeteport yazarı' ifadesi kullanılacaktır.

Gülin Yıldırımkaya
HABERTURK.COM Genel Yayın Yönetmeni

gulinyildirimkaya@haberturk.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder